İddalı bir giriş oldu kabul ama pazarlama işi biraz böyle değil mi? 🙂
Bu zamana kadar merak ettiğiniz sorduğunuz markalaşma rehberini sizler için derledim.
İşletmenizin tanınmasına, sevilmesine ve tercih edilmesine yardımcı olacak bir markayı nasıl oluşturacağınızı ve yöneteceğinizi keşfetmenin zamanı geldi de geçiyor bile.
O zaman şöyle başlayalım, ürünler asla sadece ürün değildir, değil mi? Her zaman çok daha fazlasıdır.
Coca-Cola bir koladan çok daha fazlasıdır. Starbucks kahveden çok daha fazlasıdır.
Bu ürünlerle etkileşimde bulunmak deneyimler sağlar ve onları bu deneyimi göz önünde bulundurarak satın alırız. Daha da iyisi, onları yaratan ve pazarlayan şirketler, bir satın alma yaptığınızda (veya almayı düşündüğünüzde) tam olarak sahip olmanızı istedikleri deneyimi biliyorlar. Bu yüzden markalarını sürekli olarak geliştiriyorlar.
Mesele siz o markaları tercihe ettiğinizde sizin ne kadarda özel olduğunuzu göstermek.
Güçlü markalar yaratan şirketler, Instagram başlıklarındaki dilden, en son reklam panolarındaki renk paletine, ambalajlarında kullanılan malzemeye kadar, markalarının her yerde yaşaması gerektiğini biliyorlar. İsimleri etiketin çok ötesine geçtiğini biliyorlar ve tüketicileri bir dizi seçenek arasından ürünlerini seçmeye ikna edebiliyorlar.
Bunu kim istemez ki?
Biliyorum. Bu nedenle, işletmenizin beğenilmesine, hatırlanmasına ve tercih edilmesine yardımcı olacak güçlü bir marka oluşturup yönetmenizi sağlayacak bu kılavuzu hazırladım.
Zor durumdaysanız, ihtiyacınız olanı bulmak için aşağıdaki başlıkları bir bir inceleyelim.
İçindekiler
Marka Nedir?
Marka, bir organizasyonu diğerinden ayıran bir özellik veya özellikler dizisidir. Bir marka tipik olarak bir isim, slogan, logo veya sembol, tasarım, marka sesi ve daha fazlasını içerir. Aynı zamanda, bir müşterinin bir işletme ile etkileşime girerken – alışveriş yapan, müşteri, sosyal medya takipçisi veya yoldan geçen biri olarak – yaşadığı genel deneyime de atıfta bulunur. Kısaca bu şekilde tanımlayabiliriz.
Fakat marka hakında çok daha fazlası için tıkalayın.
Markalaşma Nedir?
Markalaşma, tüketicilerin markanızı ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilişkilendirmeye başlayabilmeleri için kuruluşunuza ayırt edici bir özellik veya özellikler kümesini araştırma, geliştirme ve uygulama sürecidir.
Örneğin, Coca-Cola markası dünya çapında en çok tanınan logolardan ve renk hikayelerinden biridir. Klasik kırmızı ve beyaz harfler, canlı sanat eserleri ve ayırt edici yazı tipi bir yüzyıldan fazla süredir varlığını sürdürmektedir.
* Coca-Cola logosu hakkında çok daha fazla bilgi için tıklamanız yeterlidir.
Zamana direnen Coca-Cola markası, tüketicilerin sevdiği tutarlı ve bildiğiniz üzre başarılı marka bilinci oluşturmanın gücünün bir kanıtıdır.
Bununla birlikte, markalaşma yinelenen bir süreçtir ve müşterilerinizin ve işinizin kalbiyle temasa geçmeyi gerektirir. Çeşitli nedenlerle önemlidir ve bunları aşağıda inceleyeceğiz.
Fakat önce markalaşmanın önemine biraz daha değinelim.
Markalaşmanın Önemi
Markanız, tartışmasız kuruluşunuzun en önemli varlıklarından biridir. Kuruluşunuza kimlik kazandırır, işletmenizi akılda kalıcı kılar, tüketicileri sizden satın almaya teşvik eder, pazarlama ve reklamınızı destekler ve çalışanlarınızı gururlandırır.
Markalaşma, tüketiciler için satın alma kararı verirken etkileyen faktör olabilir. Bir araştırmaya göre, bir markayla bağlantı hisseden kullanıcıların, hissetmeyenlere göre iki kat daha fazla para harcadığını buldu.
Markalaşma, işletmenize ürün veya hizmetin ötesinde bir kimlik kazandırır. Tüketicilere ilişki kuracakları ve bağlantı kuracakları bir şey verir. Marka sadakati da burada devreye giriyor diyebiliriz.
Markalaşma, işletmenizi unutulmaz kılar. Bu, şirketinizin yüzüdür ve tüketicilerin işinizi her ortamda ayırt etmesine yardımcı olur (Bunu daha sonra detaylı tartışacağım).
Marka bilinci oluşturma, pazarlama ve reklamcılık çalışmalarınızı destekler.
Markalaşma, çalışanlarınıza gurur verir. Şirketinizi markalaştırdığınızda, yalnızca iş kimliğinizi vermekle kalmaz, aynı zamanda saygınlık kazanır ve saygın bir iş yeri yaratırsınız. Güçlü markalaşma, güçlü çalışanları da beraberinde getirir.
Bilmeniz Gereken Markalama Terimleri
İşte bilmeniz gereken markayla ilgili diğer bazı terimler. Marka yolculuğunu anlayabilmeniz ve yürütebilmeniz için bilmeniz gereken temel terimler. Ayrıca, işletmenizi markalaştırmanın önemini ve değerini gösterirler. Güçlü marka olduğunuzda neler kazanabilirsiniz dip not olarak yazacağım (yıldızları) ⭐️’ları takip edin!
Marka Bilinirliği
Marka bilinirliği namı diğer marka farkındalığı, genel kamuoyunun ve hedef kitlenizin markanıza ne kadar aşina olduğunu ifade eder. Yüksek marka bilinirliği, markaların “trend” veya “popüler” olarak anılmasına yol açar. Marka bilinirliği önemlidir çünkü tüketiciler, farkında değillerse markanızdan satın almayı düşünemezler değil mi?
⭐️ Güçlü markalaşma, işletmenizi bilinir kılar.
Marka Genişletme
Marka genişletmeleri, şirketlerin yeni endüstriler ve pazarlarda yeni ürünler geliştirmek için markalarını genişletmesidir diyebiliriz. Marka genişletmeleri, şirketlerin (veya bireylerin) daha fazla gelir akışı yaratmak ve ürün gruplarını çeşitlendirmek için marka farkındalığı ve eşitliğinden yararlanmalarına olanak tanır. Tabi bunu doğru bir marka mimarisi ile gerçekleştirmezse veya doğru bir genişleme modeli kullanmazsa bu markanın sonu olabilir. Aman dikkat!
⭐️ Güçlü markalaşma genelde daha fazla para kazandırır.
Marka Kimliği
Marka kimliği, işletmenizin kişiliği ve müşterilerinize verdiğiniz sözdür. Marka ****kimliğiniz tipik olarak değerlerinizden, ürün veya hizmetinizi nasıl ilettiğinizden ve insanların onunla etkileşime girdiklerinde ne hissetmelerini istediğinizden oluşur.
⭐️ Güçlü markalaşma, işletmenize bir isimden daha fazlasını verir.
Marka Yönetimi
Marka yönetimi, markanızı yaratma ve sürdürme sürecini ifade eder. Markanızın somut öğelerini (stil rehberi, ambalaj, renk paleti) ve soyut öğeleri (hedef kitleniz ve müşteri tabanınız tarafından nasıl algılandığı) yönetmeyi içerir.
Markanız yaşayan, nefes alan bir varlıktır bunu asla unutmayın!
⭐️ Güçlü marka bilinci oluşturma, tutarlı bakım gerektirir.
Marka Tanıma
Marka tanıma, bir tüketicinin (hedef kitlenizde) işletmenizin adını görmeden – logonuz, sloganınız, jingle’ınız, ambalajınız veya reklamınız aracılığıyla markanızı ne kadar iyi tanıyabileceği ve tanımlayabileceğidir.
⭐️ Güçlü marka bilinci oluşturma, işletmenizin akılda kalmasını sağlar.
Marka Güveni
Marka güveni, müşterilerin ve tüketicilerin markanıza ne kadar güçlü inandıklarını ifade eder. Pazarlama vaatlerinizi yerine getiriyor musunuz? Büyük işletmelerde insanların yalnızca %25’inin kendinden emin hissettiğini düşünüyor. Önemli olan müşterilerinizle aranızdaki güven.
⭐️ Güçlü marka bilinci oluşturma, müşterilerinizde güven oluşturur.
Marka Değerleme
Marka değerlemesi, markanızın tüketici algısı, tanınırlığı ve güveninden elde edilen ticari değerlemesidir. Bu kavram, marka değeri ile aynı şekilde çalışır. Güçlü bir marka, işinizi yatırımcılar, hissedarlar ve potansiyel alıcılar için çok değerli hale getirebilir.
⭐️ Güçlü markalaşma işletmenizin değerini artırır.
Pekiii bunları öğrendik şimdi sıra nasıl marka yaratılır, adımları nelerdir, süreçleri nelerdir bunları inceleyeceğiz. Eeee hadi o zaman başlayalım…
Marka Nasıl Yaratılır
- Hedef kitlenizi belirleyin.
- Misyon beyanınızı oluşturun.
- Değerlerinizi, özelliklerinizi ve faydalarınızı tanımlayın.
- Görsel varlıklarınızı oluşturun.
- Markanızın sesini bulun.
- Markanızı pazarlayın.
Bir markaya serüveninin içine giren ve güçlü bir marka oluştururken göz önünde bulundurulması gereken çok şey var. Bu nedenle, bir not defteri veya bir online döküman açın ve bu bölümde ilerlerken fikirlerinizi not edin. Markalaşmanın yinelenen bir süreç olduğunu da unutmayın! Bu nedenle beyin fırtınası yaparken ve markanızı oluştururken bu adımlardan bazılarını tekrar ediyor olabilirsiniz.
1. Hedef Kitlenizi Belirleyin
Marka bilinci oluşturma, tanınma, güven ve gelir sağlar. Bunlara yukarıda değinmiştik. Ancak bir adım geriye gidelim ve bunların nereden kaynaklandığını anlayalım mı? “Tüketiciler: herhangi bir tüketici değil, hedef kitleniz ve müşterileriniz.” değil mi?
Markanız hedef kitlenizde herhangi bir yankı uyandırmazsa, bu farkındalık tanınma, güven ve gelir sağlamayacaktır doğal olarak. Hedef pazar araştırmasının devreye girdiği yer tam olarak burasıdır.
En önemli şey hedef kitlenizi net tanımanız ve tanımlamanızdır.
Kalemi kağıda (veya imleci dijital belgeye) basmadan önce, markanızın kime hitap edeceğini anlamalısınız. Ürününüz kime hizmet ediyor? İdeal müşteriniz kim? Neden bu işe girdiniz? Neyi çözmeye ve neye neden hizmet etmek istiyorsunuz?
Hedef pazarınız ve alıcı kişilikleriniz hakkında öğrendikleriniz, markalaşma kararlarınızı ileride etkileyecektir, bu nedenle bu adımı ilk önceliğiniz yapın.
Kısacası personalarınızı oluşturun. Persona ne şimdi hocam derseniz tam bu noktada biraz mola verin ve Persona Nedir? Nasıl Oluşturulur? içeriğini okuyun ve buradan devam edin! Oldukça önemli bir konu!
2. Misyon Beyanınızı Oluşturun
Önceki adımda sorduğum soruya dönelim: İşletmenizi neden yarattınız? Bunu yanıtlamak, bir kuruluş olarak amacınızı ve tutkunuzu tanımlayan misyon beyanınızı oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
Hedef kitlenizin tanıdığı, değer verdiği ve güvendiği bir marka yaratmadan önce, işletmenizin sağladığı amacı iletebilmeniz gerekir. Ardından markanızın her parçası (logo, slogan, görüntü, ses ve kişilik) bu misyon ve vizyonu yansıtabilir. (Kendine sor şimdi sen neden varsın? Amacın nedir?) Emin olun çok farklı değil.
Misyon beyanınız, kuruluşunuzun neden var olduğunu ve insanların markanızı neden önemsemesi gerektiğini kapsayan marka manifestonuzun yapı taşıdır.
3. Benzersiz Değerlerinizi, Niteliklerinizi ve Faydalarınızı Tanımlayın
Muhtemelen sektörünüzde ve nişinizde birçok işletme vardır. Rakibinize odaklanmak kolaydır (ve rekabet analizi için bir zaman ve yer vardır) ancak şimdilik size odaklanalım.
İşletmenizde başka kimsenin taklit edemediği (e tabi yasal olarak) bir şey nedir? Benzersiz satış vaadin nedir?
Markanızın yalnızca size ait unsurlardan oluştuğundan ve bunlardan ilham aldığından emin olmalısınız: şirketinizi benzersiz kılan değerler, faydalar ve nitelikler.
İşletmenizi diğerlerinden ayıran özelliklerin bir listesini yapmak için zaman ayırın! Ürün özelliklerinden bahsetmiyorum (görünüm, bileşenler veya yetenekler gibi); Ürün veya hizmetlerinizin yaşamları nasıl iyileştirdiğini ve başarıya nasıl katkıda bulunduğunu kastediyorum.
4. Görsel Varlıklarınızı Oluşturun.
Tasarım kökenli geldiğimden bu konu bir tık ağır basıyor bende. Çünkü markanızın tüketicilerle karşılaştığı yer burası. İlk intiba önemli. Oluşturduğunuz tüm varlıklar, değerler, misyonunuzu yansıtabileceğiniz tek yer.
Bu noktada hedef kitlenizi, misyon ifadenizi ve işinizi oluşturan benzersiz nitelikleri anlamalısınız.
Bu adımlarda ustalaştığınızı güvenle söyleyebiliyorsanız, marka bilinci oluşturmanın daha heyecan verici kısımlarından birine, görsel tasarıma geçmenin zamanı geldi. Logonuz, renk paletiniz, tipografi (yazı tipleri), ikonografi ve diğer görsel bileşenlerden bahsediyorum.
Bu öğeleri oluştururken, görsel varlıklarınızın bileşimini ve kullanımını yönetmek için bir dizi marka yönergesi (veya kurumsal kimlik kitapçığı) oluşturun. Bu, markanızı kullananların bunu doğru ve tutarlı bir şekilde yapmasını sağlayacaktır.
Not: Tasarım heyecan verici olduğu kadar ürkütücü de olabilir. Logo ve kimlik tasarımı deneyimine sahip profesyonellerle çalışın, ama lütfen sağlam bir brief verin ve gerisine karışmayın! Karıştıkça ürkütücü kısımlar başlıyor.
Bi tık büyütmekte dahil 😉
5. Markanızın Sesini Bulun
Markanızın işitsel bileşenini düşünün. Markanızla sohbet etseydiniz veya size mesaj atsaydı markanız nasıl olurdu?
Hedef pazarınızla nasıl iletişim kurduğunuz da markanızın bir parçası olarak kabul edilir. Hedef kitlenizle bağlantı kuran ve onlarla rezonansa giren bir marka sesi tanımlamak istiyorsunuz – aksi takdirde muhtemelen dikkat etmeyeceklerdir.
Reklam kampanyalarınızdan ve sosyal medya başlıklarınıza, blog gönderilerinizden marka hikayenize kadar, tüm yazılı içeriğinizde tonunuzun tutarlı olduğundan emin olun. Kitlenize, markanıza aşina olma ve sesinizi tanımayı öğrenme şansı verin.
6. Markanızı İşe Koyun
Markanız ancak siz varsanız çalışır. Yeni markanızı veya yeniden revize ettiğiniz markanızı tasarlamayı ve yaratmayı bitirdiğinizde, onu işinizin her noktasına entegre edin. İşletmenizin müşterilere dokunduğu her yerde görüntülendiğinden emin olmak için ekstra dikkat edin. İşte markanızı kuruluşunuz genelinde uygulamak için birkaç ipucu.
İnternet Sitesi
Logonuzu, renk paletinizi ve tipografinizi web sitenize yansıtın. Marka yönergelerinizde önceden tanımlanmış varlıklarınız dışında hiçbir şey kullanmayın. Web siteniz, şirket kimliğinizin önemli bir parçasıdır. Markanızı yansıtmıyorsa, yalnızca sarsıcı bir müşteri deneyimi sağlayacaktır. Ayrıca tüm web metninin, harekete geçirici mesajların ve ürün açıklamalarının markanızın sesini yansıttığından emin olun.
Sosyal Medya
Tüm profil fotoğrafları, kapak resmi ve markalı görüntüler markanızı yansıtmalıdır. Logonuzu profil fotoğrafınız olarak kullanmayı düşünün; bu, müşterilerin işletmenizi tanımasını kolaylaştıracaktır. Web sitenizde olduğu gibi, tüm profil bilgilerinin, gönderilerin ve açıklamaların markanızın sesini yansıttığından emin olun.
Ambalajlama
Fiziksel bir ürün işletmeniz varsa, ürününüz muhtemelen müşterilerin markanızla etkileşim kurmasının en somut yoludur. Bu nedenle, ambalajınız tasarımında, renklerinde, boyutunda ve hissiyatında yeni markanızı yansıtmalıdır.
Örnek : Chobani
Hepinizin bildiği Chobani markasını ele alalım mı? 2005 yılında ABD’ye göç eden Hamdi Ulukaya’nın markası, Chobani yaptığı ambalaj değişikliğinde satışlarına doğrudan etkisi olduğunu söylüyor. Dikkatli bakarsanız 1. görsel ile 2. görsel arasında fark daha topraklı gibi dokulu bir malzemeden yapıldığını fark edersiniz. Chobani markasını satın alma ve yeme ile eşleştirdikleri genel deneyimi destekleyen bir karar.
Reklam
Reklamlar (dijital ve basılı farketmez) genellikle marka farkındalığı oluşturmak ve tüketicileri markanızla tanıştırmak için kullanıldığından, markanızı yansıtmaları çok önemlidir. Aslında, marka bilinci oluşturmanız reklam oluşturma sürecini kolaylaştırmalıdır. Oluşturduğunuz marka stil rehberinizle, reklamlarınızın nasıl görünmesi gerektiğini ve ne tür bir metin yazacağınızı artık biliyorsunuz.
Satış ve Müşteri Hizmetleri
Bir marka ancak arkasındaki insanlar kadar güçlüdür ve eğer çalışanlarınız markanızı işe koymuyorsa, o sizin için çalışmayacaktır. Ayrıca, markanız pazarlamanızdan daha fazlası için geçerlidir. Satış ve müşteri hizmetleri çalışanlarınızı marka yönergeleriniz hakkında bilgilendirin ve özellikle müşterilerle doğrudan etkileşime girdiklerinde bunu kullanmalarını söyleyin. İster markalı bir ürün demosu paylaşsınlar ister müşteri destek sorularını yanıtlıyor olsunlar, onları logonuzu, sloganınızı, görsellerinizi ve marka sesinizi kullanmaya teşvik edin öğretin!
Küçük İşletmeler için Marka İpuçları
- Markanıza bir insan gibi davranın.
- Tutarlılığa öncelik verin.
- Bir marka stratejisi izleyin.
- İlhamın taklit olmasına izin vermeyin.
- İşe almak için markalaşmayı kullanın.
1. Markanıza Bir İnsan Gibi Davranın
Eğitimlerime katılanlar, beni takip edenler bunu benden çok duymuştur. Markalaşma sürecini en iyi şekilde anlamak için markanızı bir insan olarak düşünün. Markanızın bir kimliği (kim olduğu), kişiliği (nasıl davrandığı) ve deneyimi (nasıl hatırlandığı) olmalıdır.
Daha detaylı incelmek için H2H Pazarlama Nedir? Yeni Pazarlama Uygulamasına Merhaba Deyin! içeriğine beklerim.
Kendinize markanızla ilgili şu soruları sorun:
- Markanız kendini nasıl tanıtacak? Görünüşünü tarif etmesi gerekseydi, bunu nasıl yapardı?
- Markanız ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında nasıl konuşur? Ciddi ve profesyonel mi yoksa mizahi ve sinirli mi olurdu?
- Markanızla ilk kez “tanıştıktan” sonra birisi markanız hakkında ne söylerdi? Bunu tanımlamak için kullanacakları birkaç cümle nedir?
Markalaşmanın amacı müşterilerinizle ilişkiler kurmaktır. Bunu yapmanın en kolay yolu, markanıza bir insan gibi davranmak ve müşterilerinizin de aynısını yapmasını istediğinizi anlamaktır.
Örnek: Whisky Riff
Whiskey Riff, muhtemelen aşina olmadığınız başka bir markadır. Kendilerine “gelmiş geçmiş en eğlenceli country müzik sitesi” adını veren Chicago merkezli iki kişilik bir medya şirketi.
Whiskey Riff bir insan olsaydı, yukarıdaki soruları şöyle cevaplayabilirdi:
- “Hey, ben Whiskey Riff. Country müziği seviyorum ve tahmin etmişsinizdir, Whiskey. Logom, Chicago Tiyatrosu seçim çerçevesi üzerindeki daire içindeki Y’den ilham aldı ve Amerikan ve Chicago bayraklarını temsil eden yatay kırmızı çizgiler ve yıldızlarla süslendim.”
- “Bugün country müzikte neler olup bittiğiyle ilgili yüz yüze içerik yayınlıyorum. Beğenmiyorsanız okumayın. Podcastim var, kurucularım country müzik sanatçılarıyla röportaj yapıyor ve komik hikayeler anlatıyor dinleyebilirsiniz de. Giyim hattıma göz atın; tişörtlerim, atletlerim, şapkalarım ve aksesuarlarım ülke çapındaki country müzik festivallerinde (ve sahnelerde) görebilirsiniz.”
2. Tutarlılığa Öncelik Verin.
Tutarsızlık, şirketlerin yaptığı bir numaralı marka hatasıdır. Tutarsızlık markanıza zarar verir ve müşterilerinizin kafasını karıştırır. Tanınabilir, değerli markalar tutarlılığa öncelik verir ve avantajlardan yararlanırlar. Markanız ortamlar ve platformlar arasında birleşik bir varlık olduğunda, müşteriler zaman içinde markanızı kolayca tanıyabilir ve tercih etmeye başlayabilir. Marka yönergeleri bu yüzden var.
3. Bir Marka Stratejisi Oluşturun ve İzleyin
Bir marka stratejisi, marka yönergelerinizden daha fazlasıdır; markanız geliştikçe ulaşılabilecek belirli, uzun vadeli hedeflere sahip bir plandır. Bu hedefler tipik olarak markanızın amacı, duygusu, esnekliği, rekabet bilinci ve çalışan katılımı etrafında döner.
Sürekli ne diyorum “Markalaşma bir süreç” hatırlıyor musunuz? İçine giren çok şey var. Bir marka stratejisi, bu süreci markanızın başarıya ve tanınmaya doğru ilerlemesini sağlayan iyi hazırlanmış bir uygulamaya dönüştürmenize yardımcı olabilir.
4. İlhamın Taklit Olmasına İzin Vermeyin
Rekabet analizi önemlidir. Sizi yalnızca rakiplerinizin nerede durduğu ve nasıl mükemmel oldukları konusunda eğitmekle kalmaz, aynı zamanda markanızı nasıl geliştirebileceğiniz veya daha da farklılaştırabileceğiniz konusunda da fikirler verebilir.
Ancak, bir taklit tuzağına düşmemek için bilinçli olun. Rekabetçi araştırmanızı sınırlı tutun ve kuruluşunuzun masaya ne getirdiğine odaklanın. Bir (veya iki) rakibin şirketlerini belirli bir şekilde markalaması sizin de aynı şeyi yapmanız gerektiği anlamına gelmez. Yeni, benzersiz, kışkırtıcı markalar unutulmaz markalardır. 😉
5. İşe Almak İçin Markalaşmayı Kullanın
Güçlü marka bilinci oluşturma çalışanlarınızı gururlandırır. Yetenekli insanları çekmek için markanızı güçlendirin. İşe alma, kuruluşunuz için güçlü bir girişimse, kaynaklarınızın bir kısmını işveren markasına ayırın. İşveren markası, şirketinizi iş arayanlara ve mevcut çalışanlara nasıl pazarladığınızdır. Kuruluşunuzla alenen gurur duyuyorsanız, diğerleri de olacaktır.
Bakınız: Türkiye’nin “En Mutlu” işyerleri
Veeee Hazırız
Markalaşma markanızın ismi, logosu, renk paleti, sesi ve görüntüsüdür. Ayrıca çok daha fazladır. Bu, müşterilerinizin markanızla etkileşime girdiklerinde hissettikleri o soyut duygudur. Bilirsiniz, başlangıçta bahsettiğimiz deneyim konusu.
Güçlü markalar diğerlerinden bu şekilde ayrışır. Güçlü markalar, diğerlerinin aksine büyük resme odaklandıkları için başarılı olurlar. Hedef kitlenizin ve kuruluşunuzun kalbine ve ruhuna ulaşın, başarı / markalaşma size gelecektir.
Sizde markalaşma yolculuğunda destek almak istiyorsanız tek yapamanız gereken iletişime geçmek.
Aşağıdaki formu doldurduğunuzda 24 saat içerisinde dönüş sağlayacağım.